torstai 10. elokuuta 2017

Madrid 13.-16.4.2017




Huhtikuun alussa kouluressit olivat taas vähän vähtentyneet, sillä kaikki välikokeet oli suoritettu ja edessä oli vapaa viikonloppu, Mikaelin ja Tillin kanssa ajattelimme sitten ottaa käytännössä äkkilähdön Madridiin vaikka olimme sitä jo pidemmän aikaa suunnitelleet. Normaaliin tapaan itse toteutus vain oli jäänyt viimeisille päiville aina majoituksista lähtien. Onnistuimme kuitenkin saamaan viimeiset paikat bussista sekä löysimme yhden superedullisen hostellin peruutuspaikkana noin 10 km keskustasta. Bussimatka Bilbaon ja Madridin välillä taittuu kohtuullisen kivuttomasti aikaan 3h15min tai 3h45min riippuen pitääkö kuski tauon vai ei. Madridiin päästyämme otimme heti metron allemme ja suuntasimme majapaikkaamme purkamaan kamoja sekä tekemään hieman iltapalaa. Ensimmäinen ilta menikin lähinnä rentoutuessa meidän kaksikerroksisen asunnon kattoterassilla tähtiä katsellen ja maailmaa parannellen.


Madridin retkikunta


Perjantaiaamuna heräsimme hyvissä ajoin, jotta kerkeisimme katsomaan mahdollisimman paljon paikallisia nähtävyyksiä, joista ensimmäinen oli kuuluisa Parque del Retiro (jossa muuten on kuvattu kohtauksia Serranon perhe-  tv-sarjaan) ja siellä meillä kuluikin puoli päivää kierrellessä ja täydellistä rusketusta parannellessa. Katsastimme maailman ainoan Saatanalle omistetun patsaan ja kyllä, sekin patsas oli kivestä tehty. Tämän jälkeen Saksan vahvistus halusi näyttää merimiestaitojaan ja vuokrasimme soutuveneet tekolammelle. Tämä osoittautuikin yllättävän hauskaksi, vaikkakin Valkealan ihme ei kestänyt merenkäyntiä sekä saksalaisen soututaitoja ja tuli hieman huonovointiseksi. Lämmin sää ja auringonpaiste kuitenkin korjasivat nopeasti pienen merisairauden.

Parque del Retirossa huilitauolla


Soututaitojen esittelyä


Pojat paistattelee


Iltapäivän puolella lähdimme Gran Vían suuntaan etsimään hyvää lounaspaikkaa ja tarkoituksena tavata Ameriikan vahvistus suoraan Washington DeeCeestä, Kolemann! Yllättäen hän olikin juuri siinä paikassa, missä kertoi olevansa, jenkeillä kun ei aina välttämättä suunnistustaidot ole vahvimmasta päästä.  Tästä jatkoimme entistä kansainvälisempänä ryhmänä syömään. Lounas oli ok, ei kehumista. Lounaan jälkeen totesimme olevan oikea aika kylmille pussikaljoille, olihan ilma kuitenkin huomattavasti kuumempi  kuin pohjoisen Bilbaossa, 30 asteen ympärillä. Illalla tutustuimme Malasñaan, tunnelmalliseen kaupunginosaan. Malasañassa on paljon idyllisiä pubeja ja baareja, sekä luonnolisesti myös paljon ihmisiä liikkeellä. Vahvasti suositeltava alue tutustua!!

Kyllä poikia hymyilyttää maailmalla


Itse piru ja Saatanan patsas



Lauantaina pyrimme heräämään taas ajoissa, jotta saisimme pakolliset nähtävyydet kierrettyä. Tämä onnistuikin pirteästi ja lähdimme jälleen valloittamaan Madridia. Tänä päivänä pelasivat Athletico vastaan Real, joten Madridin derby oli käsillä. Katsoimme Mikaelin kanssa matsin paikallisessa pubissa, jossa valtaosa oli Athleticon kannattajia, mikä sopi meille. Krisselle ei hirveästi annettu armoa. Tämän jälkeen kävimme hieman shoppailemassa, kuuluuhan se jokaiseen ihanaan ja onnistuneeseen kaupunkilomaan 😊 Illaksi Koleman oli järjestänyt eurooppalaisille yllätyksen, nimittäin jenkki vei meidät El Kapitaliin, 7 kerroksiseen klubiin josta meille oli varattu vip pöytä, joka tosin osoittautui hieman kehnoksi, nimittäin sinne pystyi vain kävellä sisään, kunhan vain pokka riitti. No, olihan se kokemus ja jenkki ainaki tykkäs. Kaiken kaikkiaan onnistunut ja ikimuistoinen viikonloppu Madridissa!


Shoppailuhetki

Madridilainen koira 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti