maanantai 19. elokuuta 2019



Kurssit pakettiin sekä koulun loppuminen


Aika Espanjassa on liitänyt siivillä ja kurssit alkavatkin olla meikäläisellä aikalailla paketissa sekä koulukin alkaa vetelemään viimeisiään. Onhan itsellä myös koulu-urani viimeiset tentit täällä, IKINÄ! Itsellä omat kurssivalinnat osoittautuivat loppujen lopuksi hyviksi. Kurssit olivat sopivan kuormittavia, sekä aiheet mielenkiintoisia. Ainoa pettymys oli espanjan kielikurssi, sillä se oli opetuksen puolesta todella köyhä, mutta onneksi itsellä kämpillä oli joka päivä oma espanjan intensiivikurssi, sillä kämppiksinä argentiinalainen sekä italialaisia, joten espanja oli valtakieli.

11422 Technología de Materiales – 4,5 credits


Tällä kurssilla kävin kyllä kaikki pakolliset luennot sekä labrat, mutta koemenestys ei ollut ihan tapissaan joten tämä kurssi jäi loppujen lopuksi itseni tuloksiin feilattuna. Kuitenkin kokonaisuutena mielenkiintoinen kurssi vaikkakin välillä mentiin todella pieniin yksityiskohtiin. Kurssin ydinsisältö koostuu erilaisista laskutehtävistä, esimerkiksi säröjen maksimikokojen laskemisesta tai ultraääni testauksen aallon pituuksien laskemista. Labrat olivat mielenkiintoisia, kun pääsi itse tekemään sekä tutustumaan paikallisiin. Tämäkin onnistui vasta, kun oli pakko työskennellä ryhmässä, kun hetki oltiin työskennelty niin sitten he uskalsivat vasta alkaa kyselemään mistä olen ja mitä siellä tein.

Kurssi oli mahdollista suorittaa kahdella välikokeella taikka lopputentillä. Itsellä kuitenkaan ei mennyt välikokeet läpi, joten tämän kurssin suorittaminen jäi siihen. Olin kuitenkin laatinut kurssisuunnitelmani niin, että minulla on ”varaa” tiputtaa yksi kurssi pois, saavuttaen kuitenkin sen minimin eli 20op. Tätä menetelmää suosittelen kaikille vaihtareille, sillä koskaan ei tiedä mitä kurssilla tapahtuu tai vaikka satut olemaan kipeänä koepäivänä, niin uusinnan järjestäminen voi olla yllättävänkin hankalaa. Tämä taas on aivan opettaja kohtaista.

13438 3D printing and fabrication – 4,5 credits


Tämä kurssi osoittautui todella rennoksi. Luennoilla kerättiin osallistuminen, mikä kuitenkaan ei ollut pakollista. Kuitenkin hieman ennen tenttiä ilmeni, että osallistumisesta saikin lisäpisteitä, joilla saattoi läpäistä yhdessä harjoitustyön kanssa koko kurssin, ilman tenttiä. Kyllä, luit aivan oikein, ilman tenttiä. Järjestely oli sama kaikille, vaihtareille sekä paikallisille. Itsellä kurssi menikin kirkkaasti läpi jo luento-osallistumisella sekä harjoitustyöllä. Tämä tarkoittikin sitä, ettei tenttiin valmistautuminen ollutkaan mikään kaikista paras mahdollinen, mutta kävin kuitenkin tentissä!

Harjoitustyö tehtiin neljän hengen ryhmissä ja kurssin lopuksi esitettiin luokalle oman ryhmän projekti. Käytännössä esitys sisälsi idean luonnin, geometrian sekä ratkaisujen kehittämisen tulostusten perusteella, 3D tulostuksen hyödyt kyseisessä projektissa ja lopuksi mahdolliset ongelmat, jotka ratkaisimme. Muut antoivat vertaisarvioinnin jokaisesta ryhmästä. Rehellisesti puhuttaessa, Suomen tasolla tämä harjoitustyön vaativuustason voisi rinnastaa lukion harjoitustöiden tasoon.

13445 Practical cases in strategic management and entrepreneurship – 4,5 credits


Kyseinen kurssi oli varmastikin suuritöisin valitsemistani kursseista, mutta samalla kaikista antoisin. Kurssilla tehtiin yksi suuriprojekti, jota työstettiin jatkuvasti kurssin aiheiden mukana ja eteneminen tsekattiin aina kahden viikon välein. Kurssi sisälsi myös caseja, joita piti valmistella aina kahden viikon välein ja ne käytiin luennoilla läpi ja arvioitiin. Kurssin lopuksi esitettiin koko kevään aikaansaannos, eli liikeidea. Tilaisuus puettiin tilaisuudeksi, jossa muut oppilaat olivat ”sijoittajia” ja jokaisen ryhmän oli tarkoitus saada sijoittajat kiinnostumaan omasta liikeideastaan. Tämä järjestely oli omasta mielestä onnistunut. Lisäksi jokainen antoi vertaisarvioinnin jokaisesta ryhmästä sekä oppilaasta, eli numeroarviointi sekä sanallinen.

Tätä kurssia voin lämpimästi suositella kaikille vaihtareille, sillä se antaa varsinkin tekniikanopiskelijoille todella erilaisen kuvan liikeidean luonnista, mitä Suomessa olen kursseilla oppinut. Myös käytännön tekeminen edistää tätä. Luennoitsija on todella mukava, ja hänen kanssaan lähes kaikki on sovittavissa, kunhan on tarpeeksi ajoissa liikkeellä. Lisäksi hän on aidosti kiinnostunut jokaisen ideasta sekä siitä, miten opiskelijoilla menee – tai ainakin hän osaa esittää olevansa. Ei näistä espanjalaisista koskaan tiedä. Kurssilla ei tosiaan ole tenttiä, vaan ”tentti” on projektin esitys koko luokalle kurssin lopuksi. Tämä päivämäärä on kuitenkin merkitty kalentereihin ”tentti päivänä”.

13232 Innovación y Emprendimiento – 4,5 credits


Kurssi tuki hyvin toista yrittäjyyteen liittyvää kurssia, 13445 Practical cases in strategic management and entrepreneurship. Sillä molemmissa oltiin tekemisissä innovaatioiden sekä patenttien kanssa. Tämä kurssi, Innovación y Emprendimiento, olisi myös ollut saatavilla englanniksi, mutta jos espanja on edes hieman hallussa niin suosittelen ottamaan tämän espanjaksi. Opettaja oli todella avulias kieliongelmien kanssa sekä kurssin lopputentti oli mahdollista tehdä englanniksi.

Kurssilla tehtiin kaksi harjoitustyötä. Ensimmäinen liittyi patentteihin sekä niiden kehittymiseen. Piti listata miten tietyt asiat ovat kehittyneet ja kirjoittaa näiden pohjalta lyhyt raportti. Tämän jälkeen toinen ryhmätyö liittyi kyseisen keksinnön jakeluyrityksen perustamiseen espanjassa. Eli meidän ryhmällä tämä tarkoitti lastenkärryjen jakeluyrityksen ”perustamista” espanjaan, eli business planin kirjoittamista, rahoituslaskelmia sekä muuta tähän liittyvä kuten canvas. Tästä prosessista piti myös kirjoittaa lyhyt raportti, jonka opettaja sitten arvioi.

Tentti tällä kurssilla oli hieman mielenkiintoinen, sillä kurssilla käsiteltiin todella paljon asioita joihin ei ole suoraa oikeaa/väärää vastausta. Esimerkiksi minkälainen organisaatio yrityksessä on kaikista tehokkain, onko hyvä olla selvä komentoketju vaiko ennemmin keskusteleva ja tasavertainen. Tämän kaltaisia asioita kurssilla käsiteltiin todella paljon, tentti koostuikin näistä. Ainoa ongelma oli, että tentti oli oikein/väärin tentti ja väärästä vastauksesta sai -0,33 pistettä. Joten paljon joutui miettimään mitä mieltä opettaja oli jostakin asiasta, sillä aina hänen mielipiteensä ei mennyt samalla tavalla kuin kalvoissa esitetty väittämä. Ja tottakai pisteet sai opettajan mielestä oikeasta vastauksesta. Kuitenkin voi suositella tätä kurssia!

13458 Español III General B1 – 4,5 credits


Kuten edellisessä tekstissä mainitsinkin, oli tämä kurssi suurin pettymys. Tässä en lähde sen suuremmin vuodattamaan kaikkia asioita. Kurssi koostui kahdesta välikokeesta jotka painottivat yhteensä arvosanaa 70% (1. 20%, 2. 30%) sekä kirjaesitelmästä joka oli 30% arvosanasta. Itse sain esitelmästä 10/10, vaikka tuntui ettei esitelmä todellakaan mennyt putkeen. Tämä ehkä kertoo opettajan motivaatiosta kurssia kohtaan. Välikokeiden tehtävät opettaja kaivoi netistä kokeen alussa ja heijasti taululle, joten tehtävät olivat ihan stetsonin menetelmällä haettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti