keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Reissu alkaa


Joululoma meni mukavasti ja lomalla tuli otettua hyvissä määrin ns. iisiä. Jokainen meistä valmistautui huolella tulevaan koitokseen, sillä kaikki kävimme läpi jonkunlaisen kuontalon kunnostuksen ennen reissua. Juuso päätti ottaa permiksen, Atte kävi parturissa ja Eetu leikkas parran pois. Ihan hyväksyttävät toimenpiteet kaikilta, koska yht’äkkiä koko konkkaronkka näyttikin paljon edustavammalta, sillä ollaanhan tässä viemässä Suomea maailmankartalle!

 
Juuso Permiksessä.


Teollinen vallankumous.

Pakkaamisesta sen verran, että kamoja oli lattialla vino pino ja siitä ne siirtyivät yksitellen laukkuihin. Eikä aikaakaan, kun laukut oli pakattu ja lähtövalmius oli n.  2min. Kentällä kävikin pieni vastoinkäyminen, sillä Norwegianista oli petrooli lopussa ja turskan purijat päättivät sen veloittaa matkalaisiltamme señor Siparilta sekä Raitilalta, yhteensä Juuso ja Atte sponssasivat petroolia koneeseen 198 euron edestä. Lentomme lähti Helsingistä noin vartin myöhässä aikataulusta. Ilmeisesti laukunheittäjien välilevyt olivat pullahtaneet painavien laukkujen johdosta. Lentokoneessa Eetu seurasi siiven punaista valoa kuin Petteri Punakuonoa konsanaan. Noh, Barceloonaan päästiin turvallisesti ja onkin hyvä aika aloittaa blogin päivittäminen. Tämähän on meille kaikille aivan uusi sosiaalisenmediamaailman muoto, sillä vaikka kuinka muotitietoisia olemmekin, kukaan ei ole ennen äkännyt kirjoitella seikkailuistaan sen enempää.

Barcelonan kentällä oli vähän väsy.


Tässä kun nyt on aikaa, niin kerrataanpa hieman tarkemmin mitä ennen matkaa tapahtui. Vaihtoon haun ja hyväksymisen jälkeen, otettiin aika iisisti, koska reissu koittaisi vasta keväällä 2017. Vaihtoon meidät hyväksyttiin jo keväällä 2016. Syksyllä aloitimmekin Bilbaon tutkimisen ja bongasimme Guggenheimin sekä muita hienoja taloja. Tästä syntyikin ajatus, että täytyisi se kattokin löytää pään päälle Bilbaosta. Aloitimme kämpän metsästyksen suurin piirtein syyslukukauden puolessa välissä selailemalla paikallisia kiinteistöfirmojen nettisivuja ja muutamista hyvänoloisista asunnoista ilmoitimme kiinnostuksemme ja jäimme odottelemaan yhteydenottoa. Mitään ei kuitenkaan kuulunut ja aloitimmekin jo jakamaa kipinä vuoroja, sillä pitkän mietinnän jälkeen totesimme, että jos ei asuntoa ala löytyä, järkevin tapa on laittaa pj-teltta koulun pihalle. Bongasimme kuitenkin saamistamme sähköposteista, että yliopiston kautta olikin mahdollista saada asuntoa helpolla hakemuksella ja laitoimme sormet ristissä asuntohakemuksen vetämään Deuston yliopiston kautta juuri ennen lukukauden päättymistä. Vaikka hakemus lähtikin hieman myöhässä, espanjalaiset kuitenkin yllättivät, sillä juuri ennen pukin kyläilyä tuli iloinen s-posti Santiagolta, että tervetuloa Bilbaoon ja asumaan ihan kaupungin ytimeen. Eli saimme neliön, vuokra tulisi olemaan 330e kuussa per naama ja neliöitä olisi 100, tasan sata. Lisäksi syksyn mittaan tuli täyteltyä muutama kaavake, passit uusittua, vakuutukset päivitettyä, kämppä tyhjennettyä Lappeenrannassa yms. muita yleisiä ns. juoksevia asioita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti