tiistai 7. maaliskuuta 2017

Könni kylässä



For our international fans, because you don´t understand anything about the text, just scroll down, there is a video from a trip!

Aurinko on pilkahdellut jo muutaman viikon ajan siten, että elohopea on kohonnut jopa kahteen kymppiin parhaimpina päivinä.  Mutta harmiksemme, ystävämme Könönen Varkaudesta, saapui vieraaksemme kolmeksi yöksi, tuoden mukanaan sateen. Viikonloppuna oli nimittäin tiedossa ESN:n järjestämä matka läheiseen ja idylliseen merenrantakaupunkiin, San Sebastianiin. Vesa nopeana poikana kerkesi kiertää Bilbaon kahdessa päivässä, joten olikin keksittävä lisää tekemistä vielä yhdeksi päiväksi ja mikäs sen helpompaa, kun heittää könni bussiin ja hypätä viereen.  Reissuun startattiin lauantaiaamuna varhain, noin klo 11 aikaan. Suurin osa olisi varmasti halunnut jatkaa nukkumistaan bussissa, mutta onneksi saksalaisten iskuosasto piti huolen siitä, ettei kukaan matkassa olleista nukkuisi. Bussilla kaahattiin pitkin kiemuroita ja kapeita vuoristoteitä karvan verran yli tunnin. Perille päästessä, avautui upea merinäköala ja tumma taivas.

                                                                             Näkymää satamasta

Rannalta jatkoimme matkaa sateessa päivän ensimmäiseen ihmettelyn kohteeseen. Nimittäin jonkun kuuluisan arkkitehdin suunnitteleman talon luo, jonka oli tarkoitus esittää kuution muotoista kiveä?! Alvar Aaltokin on kyennyt suurempiin saavutuksiin! Vesakin oli innoissaan näkemästään. Tämän jälkeen lähdettiin kiertämään vanhan kaupungin kujia ja jokainen silmäili jo mahdollista lounaspaikkaa toisten syödessä eväitään. Vihdoin kapeiden kujien perältä avautui varmasti poutaisella säällä taivaalliselta näyttävä uimaranta, koska näin sateessa ja sumussakin se näytti aivan upealta. Jokainen räpsi kuvia eri kuvakulmista minkä kerkesivät. Uimarannan toiselta puolelta kohosi olympiastadionin korkuinen kukkula, jonka päälle nousimme, onneksi, hissillä. Sade ei paljon haitannut, koska näkymä rannalle ja kaupunkiin oli huikea.

                                                    Kaupunki avautuu upeana kukkulalta!

Lounaasta oli kulunut useampi tunti jolloin Könönen alkoi kitisemään säästä, tuumaten samalla ”Pintxo ja Bisse”, johon me muut ”Porque no?”. Onneksi seuraava suunta otettiinkin kohti pintxoja. San Sebastian kun on kuuluisa pintxoista ja muutenkin hyvästä ruuasta, eikä turhaan, koska kyseisessä kylässä on enemmän Michelin tähden ravintoloita kuin muualla, asukaslukuun verrattuna. Liekkö sattumaa? Kahvilassa saimme hieman kuivatettua vaatteita, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen illan bileitä varten, jotka pidettiin rannan edustalla sijaitsevalla klubilla. Klubin terassi avautui Euroopan parhaalle ja maailman kolmanneksi parhaalle biitsille! Ihan magee. Klubilla jorattiin sitten aamu viiteen aina bussimme lähtöön asti. Paluu matka Bilbaoon oli ihmeellisen hiljainen, pois lukien Eetun ja Mikaelin älämölö. Viinipullon avaus kengällä kun hieman saattaa herättää ääntä, vielä on todistettavaa italialaisille viinipullonavauksesta kengällä, sillä tämä operaatio keskeytettiin hieman kovan äänen vuoksi.

                                                                              Pojjaaatt värjöttääs.



Kaiken kaikkiaan San Sebastian on käymisen arvoinen paikka ja kulinaristin paratiisi! Tosiaan tsiikatkaa kanssa video alla, saa vähän paremman käsityksen reissusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti